Skotland - onsdag den 20. okt. 1999

De sidste indkøb og hjemad igen

Tilbage

Morgenmaden serveres på værelset. Det virker lidt associalt, men så kan vi hygge os alene 2.

Alex spiser morgenmad hos Annandale (20. okt. 1999)

Formiddagen er til de sidste indkøb. Marie har forelsket sig i en kjole og jeg har planer om at købe en whiskykaraffel, så min Laphroaig kan komme frem fra skabet! Det bliver imidlertid kun til Maries kjole, inden vi henter vores efterladte bagage hos Annandale Guesthouse og tager en taxi til lufthavnen.

Når man tænker på, hvor mange afgange, der egentlig kan stå på afgangshallens 2 monitorer, så er det træls at konstatere, at det eneste fly, der er forsinket, det er VORES!

Nå, så er der jo ekstra tid til at kigge på butikkerne med toldfrit salg. Jeg opdager hurtigt, at alle, de whiskyer, som jeg har købt på Islay, kan købes her til samme pris. Den eneste forskel er, at jeg har kun købt 70 cl. Her får du en hel liter! Ja, så kan man blive mere sur! Dog kun indtil en meget venlig dame spørger mig, hvor jeg skal flyve hen. Da jeg siger København, konstaterer hun, at så kan jeg ikke handle de toldfrie varer men henvises til en lille del af forretningen, der er forbeholdt ALLE passagerer. De toldfrie varer kan kun købes, hvis du rejser udenfor EU, siger hun. Jeg bliver straks glad igen...

I flyveren er vi klar til kampen mod personalet. Vi sidder nemlig stadig på de billige pladser, men vi har ikke til sinds at lade os spise af med ingenting at drikke og spise! Maden er mere elendig end på udturen. Til gengæld har vi fået gaflet et par flasker vin og et par whiskyer til os, så vi klarer os.

I Kastrup er de hurtige med bagageudleveringen, så vi hurtigt kan komme med et tog ind på Hovedbanegården. Flyforsinkelsen gør, at vi først kommer med et tog en time senere end planlagt fra Hovedbanegården. Til gengæld får vi selskab af en meget talende pige fra Århus, der er inden for rejsebranchen. Alt den snakken gør turen meget kortere og kl. 23:30 er vi atter hjemme i vante rammer på Rønnebækgårdsvej.

Foran ligger så arbejdet med at få skrevet en dagbog fra turen og sorteret billeder og....

H. C. Andersen sagde "At rejse er at leve!" - hvor har han dog ret!


Tilbage